Πως θα μειώσεις τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σου ασφαλίζοντας και την κατοικία σου

Ασφαλίζοντας την κατοικία σου στην ίδια εταιρία που έχεις ασφαλισμένο και το όχημά σου, μπορείς να έχεις όφελος από την έκπτωση στα ασφάλιστρα. Το όφελος αφορά την μείωση τόσο στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου όσο και στα ασφάλιστρα της κατοικίας σου. Όλα αυτά με την σιγουριά που παρέχει μια μεγάλη και φερέγγυα, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία.

Όσον αφορά τις ενυπόθηκες κατοικίες, ο παραπάνω συνδυασμός μπορεί να προσφέρει σημαντική έκπτωση στα ετήσια ασφάλιστρα ενός νοικοκυριού.

Είμαστε πάντα δίπλα σας με συμβουλές και προτάσεις αποκλειστικά για εσάς.

Ενημερωθείτε για τις προσφορές μας στο: info@sure.gr ή επικοινωνήστε στο: 2102723234.

ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ…

“Η αλήθεια είναι πως λατρεύω το junk-food.Τόσο γρήγορο,νόστιμο και φθηνό που φαντάζει αδιανόητο!Τι και αν οιπερισσότεροι το αποκαλούν “σκουπίδι”,εγώ θα συνεχίσω να το υπερασπίζομαι.Πάραυτα,αν θες τη συμβουλή μου για το που θα φας το Σάββατο,σου προτείνω το παραδοσιακό ταβερνάκι απέναντι από το γραφείο μου.Είναι κάπως κρυμμένο αλλά μόλις μπεις μέσα φώναξε την κυρία Δήμητρα και αυτή θα φροντίσει να κάνει το καλύτερο για εσένα…”

Είναι γεγονός πως εν μέσω οικονομικής δυσχέρειας, και σωρείας  πληροφοριών,η αναζήτηση της γρήγορης και φθηνής λύσης στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα.

Η κατά τα άλλα χρήσιμη αλλά ραγδαία – διαδικτυακή ανάπτυξη εταιριών παροχής υπηρεσιών καταλαμβάνει ήδη ένα μεγάλο μέρος της ελεύθερης αγοράς, ως εκ τούτου τα τελευταία χρόνια ,δεδομένης της αυξημένης ζήτησης των ασφαλιστικών-επενδυτικών προϊόντων,ιδιωτικές επιχειρήσεις εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και εισβάλλουν στην ασφαλιστική αγορά παρέχοντας online πλατφόρμες πώλησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων,παραμερίζοντας έτσι τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.Το ερώτημα όμως ειναι κατά πόσο μπορεί η νέα τάση του “self-service” να αντικαταστησει τον έμπειρο ασφαλιστή.

Στα 25 χρόνια παρουσίας μας στον ασφαλιστικό κλάδο,είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το σημαντικότερο συστατικό μιας επιτυχημένης και μακροχρόνιας σχέσης με τον πελάτη είναι η εμπιστοσύνη και η σιγουριά που μόνο οεπαγγελματίας προσωπικός σου ασφαλιστής καταφέρνει να δημιουργήσει.

Επιπλέον ο επαγγελματισμός ,η εξειδίκευση καθώς και η σωστή διαχείρηση της πληροφορίας που εγγυάται την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να αντικατασταθεί απο οποιονδήποτε online μεσίτη που παρέχει τυποποιήμενα προϊόντα.

Ένας από τους λόγους που οι ασφαλιστές παραμένουν αναγκαίοι,είναι πως μπορούν να καταλάβουν τις προσώπικες σου ανάγκες και να καταλήξουν στην βέλτιστη λύση.

Προσωπικά θέλω να τονίσω πως για εμένα ασφαλιστής είναι ο άνθρωπος που θα σηκώσει το τηλέφωνό του τα ξημερώματα, θα σε συμβουλέψει,θα κατευνάσει την αγωνία σου όταν θα χρειάζεσαι νοσοκομειακή περίθαλψη,ή η επιχείρησή σου βρίσκεται σε κύνδυνο,ή το πιο απλό να εχεις ένα τροχαίο,και θα σε καθοδηγήσει σωστά, και στο τέλος θα είναι εκεί για να σε αποζημιώσει.

Θα είναι εκεί όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί η μεγαλύτερη ανταμοιβή του είναι η εμπιστοσύνη που του έδειξες!

Αυτά λοιπόν είναι ιδιότητες μοναδικές που μόνο η προσωπική επαφή μπορεί δημιουργήσει.

Έως ότου ο απρόσωπος online μεσίτης και η άγνωστη για εσένα τηλεφωνήτρια αποκτήσουν αύτες τις ιδιότητες….μην ”βάζεις” την τύχη της οικογένειας,της περιουσίας και της υγείας σου στον αυτόματο…

Γ.Μ

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την πολυετή εμπειρία  και η εξειδίκευσή μας στον χώρο γενικών ασφαλίσεων, μπορούμε να σας προτείνουμε ειδικά πακέτα ασφάλισης για όλα τα είδη εκδηλώσεων και εκθεσιακών κέντρων. Καλύπτονται οι αξιώσεις από ενδεχόμενη ακύρωση ή αναβολή,η αστική ευθύνη προς τρίτους και ο εξοπλισμός.

Πιο αναλυτικά καλύπτονται:
1. Η αναπόφευκτη ακύρωση ή αναβολή για λόγους ανεξάρτητους από τον έλεγχό τον διοργανωτών. Περιλαμβάνεται, επίσης, ο κίνδυνος ακύρωσης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
2. Η αστική ευθύνη της διοργανώτριας εταιρίας. Δηλαδή,οι σωματικές βλάβες προς τρίτους καθώς και οι υλικές ζημιές, απο αμέλεια,η παραλήψεις.
3. Ο εξοπλισμός. Αφορά τις υλικές ζημιές του εξοπλισμού έναντι κάθε κυνδύνου.

Είμαστε πάντα δίπλα σας με συμβουλές και προτάσεις αποκλειστικά για εσάς.

Πληροφορίες στο: info@sure.gr ή επικοινωνήστε στο: 2102723234.

TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΟΥ

Είναι γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες ορίζουν αρκετές παραμέτρους για την κοστολόγηση των κινδύνων στον κλάδο αυτοκινήτου. Η κάθε μια χωριστά έχει προκαθορίσει ποιους θα δεχτεί πιο εύκολα δηλαδή, ποιους θα αναλάβει με πιο οικονομικά ασφάλιστρα, ώστε να κερδίσει μέρος των ασφαλισμένων.
Με τα παρακάτω tips θα μάθεις τι να προσέχεις ή ακόμη και να βοηθάς τους φίλους σου στην δική τους επιλογή.

#Σύγκριση
Η εύρεση οικονομικών ασφαλίστρων είναι ευκολότερη απ΄ότι ήταν κάποτε. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ζητήσει κανείς προσφορές από διάφορους ασφαλιστικούς πράκτορες και να αναζητήσει προσφορές στο internet. Μπορεί να επιλέξει συγκρίνοντας τις τιμές και τις καλύψεις, διατηρώντας ωστόσο την ποιότητα των παροχών. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως την ασφάλεια την κάνουμε για να είμαστε σίγουροι ότι θα εξυπηρετηθούμε και θα αποζημιωθούμε αν προκύψει πρόβλημα. Σε κανέναν δεν θα άρεσε από μια “φθηνή” ασφάλιση να βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπος με ένα μεγάλο έξοδο.

#Οδηγός
«Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και του αυτοκινήτου» είναι αυτός που συνήθως ευθύνεται για τα ατυχήματα που προκαλούνται. Στατιστικά, το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Επομένως, όσοι από εσάς δεν έχετε προκαλέσει κάποιο ατύχημα, θα σας αναγνωρίσει το σύστημα και αρκετές εταιρίες θα σας επιβραβεύσουν με έκπτωση.

#Ηλικία
Η ηλικία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον καθορισμό των ασφαλίστρων. Σαφέστατα οι νέοι οδηγοί σε ηλικία ή/και δίπλωμα καθώς και οι οδηγοί άνω των 75 ετών έχουν μια επιβάρυνση. Για τις υπόλοιπες, όμως, περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν καθορίσει ηλικιακές ομάδες που έχουν αποδειχθεί  πιο “ασφαλείς”.  Η κάθε εταιρία έχει τα δικά της στατιστικά αποτελέσματα και με βάση αυτά κοστολογεί τις ομάδες.

#Μάρκα και τύπος οχήματος
Οι ασφαλιστικές εταιρίες, με βάση τα στατιστικά τους αποτελέσματα, έχουν ξεχωρίσει τις μάρκες που είναι λιγότερο ή περισσότερο ζημιογόνες. Ετσι, ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγείς, σου δίνουν έκπτωση ή επιβάρυνση ή απορρίπτουν τελείως την ασφάλισή σου. Συνήθως, ευνοούνται οι συντηρητικές μάρκες και ιδιαίτερα τα οχήματα που προέρχοναι από Ιαπωνία. Εχει αποδειχθεί πως αυτά τα οχήματα επιλέγουν οι πιο προσεχτικοί οδηγοί.

#Τόπος κατοικίας
Ενας άλλος σημαντικός παράγοντας που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι αυτός του τόπου κατοικίας και πιο συγκεκριμένα του ταχυδρομικού κώδικα. Για παράδειγμα, αν μένεις στα προάστια της Αθήνας, έχεις λιγότερες πιθανότητες να σου καταστρέψουν το αυτοκίνητο απ΄ότι στο κέντρο της. Μικρότερος κίνδυνος, άρα οικονομικότερο ασφάλιστρο για τις συμπληρωματικές καλύψεις.

#Πολλαπλή ασφάλιση
Αν έχεις ήδη ένα όχημα ασφαλισμένο σε κάποια εταιρία, τότε είναι πιθανό να δίνει έκπτωση στην ασφάλιση δεύτερου οχήματος. Γενικά, υπάρχουν πολλές εταιρίες που δίνουν ομαδική έκπτωση στα ασφαλιστήρια των αυτοκινήτων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης λόγω ύπαρξης ασφαλιστηρίων άλλων κλάδων, όπως, πχ από συμβόλαια πυρός. Εκτός από το οικονομικό όφελος που προκύπτει από έναν τέτοιο συνδυασμό, αποκτάς την σιγουριά ότι έχεις πλήρη κάλυψη από την εταιρία που εμπιστεύεσαι.

#Μην ανανεώνεις αυτόματα
Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Είναι καλό να ελέγχεις και να συγκρίνεις τι υπάρχει στην αγορά. Χρειάζεται, επίσης, να ελέγχεις τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σου, ώστε να δεις, αν πληρούν τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, στα συμβόλαια με καλύψεις για κλοπή και πυρός απαιτείται τακτική αναπροσαρμογή στην ασφαλιζόμενη αξία. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις αυξημένα ασφάλιστρα εξαιτίας της αναγραφόμενης αξίας. Στην πραγματικότητα η αξία του αυτοκινήτου σου μειώνεται χρόνο με τον χρόνο και σε περίπτωση ζημιάς η αποζημίωση θα γίνει με τρέχουσα εμπορική αξία.

Επειδή είναι δύσκολο ο κάθε ένας να ψάξει και να συμπεριλάβει όσα είπαμε πιο πάνω στην έρευνά του, υπάρχουν έμπειρα και εξειδικευμένα ασφαλιστικά γραφεία που κάνουν την δουλεία για εσάς. Δηλαδή, ερευνούν και βρίσκουν την καλύτερη δυνατή λύση για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας και όχι μόνο.Ένα τέτοιο γραφείο είμαστε και εμείς οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι Αθήνας. Μπορείτε να μας ρωτήσετε τα πάντα για την ασφάλισή σας, στη Sure.gr 

Βρείτε το άρθρο μας δημοσιευμένο στον ιστότοπο www.4drivers.gr

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να εφοδιαστείτε με το πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης, ή αλλιώς, πράσινη κάρτα. Πρόκειται για το μοναδικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες και αποδεικνύει ότι είστε ασφαλισμένος. Παρέχεται δωρεάν και πρέπει να είναι τυπωμένη σε πράσινο χαρτί. Ουσιαστικά, η πράσινη κάρτα επεκτείνει στις χώρες που ταξιδεύετε την αστική ευθύνη έναντι τρίτων για την οποία είστε ασφαλισμένοι.

Στην περίπτωση που θέλετε να επεκτείνετε και τις συμπληρωματικές καλύψεις (για παράδειγμα, φωτιά, κλοπή κλπ) θα πρέπει να κάνετε ειδικό αίτημα στην ασφαλιστική σας εταιρία. Σημειώστε, όμως, ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες δεν επεκτείνουν τις ασφαλιστικές καλύψεις εκτός Ελλάδας. Για ευνόητους λόγους…

Μια άλλη κάλυψη η οποία είναι απαραίτητη, είναι η κάλυψη οδικής και ταξιδιωτικής βοήθειας. Σας παρέχει άμεση ρυμούλκιση στο πλησιέστερο σημείο της χώρας που βρίσκεστε για την τυχόν επισκευή του αυτοκινήτου σας και αν χρειαστεί διανυκτέρευση για τους επιβάτες σε κατάλυμα της περιοχής. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, προβλέπεται η μεταφορά του οχήματος στην Ελλάδα και αντίστοιχα η επιστροφή των επιβατών με δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τρίτη και επίσης πολύ σημαντική κάλυψη που προτείνεται είναι αυτή της νομικής προστασίας από ειδική εταιρία παροχής νομικής προστασίας. Κοστίζει ελάχιστα και θα σας λύσει πολλά νομικά προβλήματα σε περίπτωση που έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ή συναντήσετε πρόβλημα κατά την επισκευή του αυτοκινήτου στο εξωτερικό.

Μπορείτε να βρείτε το άρθρο μας δημοσιευμένο στον ιστότοπο www.4drivers.gr